Waarom het belangrijk is

microfiber-pollution-oceans-washing-machines

Reden #1: Je stopt de vervuiling thuis

Wasmachines zijn een belangrijke bron van microplastics in oceanen.

Onze filters houden 90% van hen tegen.

Volgens onderzoek komen bij 6 kg wasgoed meer dan 700.000 microscopische plastic vezels vrij. Door simpelweg een PlanetCare filter op jouw wasmachine te installeren, kun je nu stoppen met elke week een lichte plastic boodschappentas in de oceaan te gooien.

In vijf jaar tijd zullen PlanetCare-gebruikers meer dan 500 ton microvezelemissie tegenhouden door alleen hun waswater te filteren. 💙 Dezelfde hoeveelheid zou 16 Olympische zwembaden vullen en evenveel wegen als 105 olifanten. 🐘

 

legislation washing machines pollution

Reden #2: Je hebt directe invloed op beleidsveranderingen

Behalve dat ze niet vervuilen, leiden onze gebruikers een veel bredere transitie in.

Wij stellen ons een wereld voor waarin elke wasmachine een filter heeft dat de vervuiling stopt: dat is al jaren en jaren geleden gedaan in auto's, dus dit had al lang moeten gebeuren. De gezamenlijke inspanningen van alle PlanetCare-gebruikers hebben al de aandacht getrokken van beleidsmakers en hebben een directe invloed op wetswijzigingen.

Beleidsmakers zijn op zoek naar oplossingen die werken en aanslaan bij eindgebruikers voordat ze nieuwe wetgeving kunnen aannemen. Door PlanetCare-filters te gebruiken, leveren wij het bewijs dat zij zoeken.

Samen laten we hen zien dat het mogelijk is.


We zullen niet stoppen tot filters verplicht worden gesteld in elke nieuwe wasmachine.

 

Twijfel er nooit aan dat een kleine groep attente, toegewijde burgers de wereld kan veranderen. Sterker nog, het is het enige dat dat ooit gedaan heeft.

- Margaret Mead